Η Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ ενήργησε ως Κύριος Ανάδοχος για τη Δημόσια Προσφορά μετοχών της Lavipharm AE που ολοκληρώθηκε με την έξοδο της εταιρείας από την κατηγορία επιτήρησης ύστερα από μια 10ετία, και την έναρξη διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, την Παρασκευή 23/12.

Συνολικά αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 51,3 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των βασικών μετόχων και θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. H μετοχική σύνθεση της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, εμπλουτίσθηκε, με ποσοστό περίπου 15% (ή 45% του free float) στην ιδιοκτησία ξένων επενδυτών και ποσοστό περίπου 3% (ή 10% του free float) να ανήκει σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές.

Ο Αναστάσιος Αστυφίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ambrosia Capital, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σε μια σύνθετη για τις αγορές συγκυρία, πετύχαμε να βοηθήσουμε τη Lavipharm να γυρίσει σελίδα και να αρχίσει εκ νέου να αναπτύσσεται, καταδεικνύοντας ταυτοχρόνως τον σημαντικό ρόλο που έχει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην άντληση κεφαλαίων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνεργάτες μας, τους νέους επενδυτές και τις εποπτικές αρχές για την επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση της αύξησης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here