Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει 1.800 μόνιμες θέσεις εργασίας φέτος στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του αγορά μετά τη Βρετανία και τη Γερμανία, σε αντίθεση με την εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων Conforama που προχωρά σε περικοπή θέσεων εργασίας.

Η αύξηση αυτή θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό μόνιμων υπαλλήλων της Amazon σε 9.300 έως τα τέλη του 2019 και αντανακλά τη δέσμευσή του ομίλου στη γαλλική αγορά όπου έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκ. ευρώ από το 2010, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το σχέδιο της Amazon ανακοινώνεται ενώ η Conforama, η γαλλική μονάδα της νοτιοαφρικανικής εταιρίας λιανικής πώλησης Steinhoff που βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής αναδιάρθρωσης, σκοπεύει να περικόψει 1.900 θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Η υφυπουργός Οικονομικών Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ δήλωσε στο Sud Radio ότι «το παραδοσιακό λιανεμπόριο βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ βαθύ μετασχηματισμό. Είναι αλήθεια ότι η σύμπτωση αυτών των δύο αριθμών – 1.800 προσλήψεις στην Amazon και περικοπή 1.900 θέσεων εργασίας στην Conforama – αντανακλά αυτόν τον μετασχηματισμό». Δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα είναι «σε υψηλή επαγρύπνηση» αναφορικά με την Conforama και θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπό της.

Η Amazon επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στη Γαλλία όπου έχει 20 μονάδες, μεταξύ των οποίων και έξι κέντρα επιμελητείας. Η Amazon κατέχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη Γαλλία με μερίδιο αγοράς 17,3% αλλά το μερίδιό της στην αγορά τροφίμων βρίσκεται μόλις στο 2%, σύμφωνα με στοιχεία της Kantar.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here