Μία πλατφόρμα video games έχει καταστεί το “Μήλον της Έριδος” ανάμεσα σε τεχνολογικούς κολοσσούς και όχι αδίκως.

Η Discord είναι μια εφαρμογή που κάνει “θραύση” στις ΗΠΑ και σε πολλά μέρη παγκοσμίως, καθώς έγινε γνωστή ανάμεσα στους video gamers για τη δυνατότητα free επικοινωνίας μεταξύ τους, μέσω βίντεο, φωνής και κειμένου.

Ενδεικτικά, η Microsoft είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσόν των 10 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της πλατφόρμας,  ενώ ανάλογες προσφορές έχουν καταθέσει και άλλοι όμιλοι όπως Amazon και Epic Games.

To Discord έχει περισσότερους από 100 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες και έχει εξελίξει τις υπηρεσίες της ούτως ώστε η πλατφόρμα της να θεωρείται ένα μέρος «για να μιλήσει κάποιος», παρά μια πλατφόρμα για συζητήσεις μεταξύ των χρηστών διαδικτυακών παιχνιδιών. Εν μέσω της πανδημίας η χρήση της πλατφόρμας επεκτάθηκε πέραν των gamers και σε μαθητικές τάξεις, ομάδες χορού, λέσχες βιβλίων και διάφορες άλλες ομάδες.

H Microsoft φαίνεται πως προχωρά σε “επιθετικές” επενδυτικές κινήσεις, με στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την εξαγορά του TikTok ή/και του Pinterest.

Στο πλαίσιο αυτό η Microsoft προχώρησε και στην εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media αντί του ποσού των 7,5 δισ. δολαρίων και σε περίπτωση που αποκτήσει και τη Discord, τότε αποκτά ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα online video games.