Με ποσοστό 39,5% συμμετέχει η Alumil σε νέα εταιρία που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο, με στόχο την ανάπτυξη καινοτομιών στον κλάδο του αρχιτεκτονικού αλουμινίου. Στην εταιρία συμμετέχουν επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η Alumil ανακοίνωσε τα εξής για την εταιρία που μόλις ιδρύθηκε:

Ολοκληρώθηκε την 06/12/2021 η σύσταση της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας με την επωνυμία «Building Systems Innovation Centre Private Company», στην οποία η «Αλουμύλ» συμμετέχει με ποσοστό 39,5%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα εταιρεία εντάσσεται στη δράση «Κέντρα Ικανοτήτων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014-2020), έχει δε ως σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνικής αριστείας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αρχιτεκτονικού αλουμίνιου.

Στη νέα εταιρεία συμμετέχουν, μαζί με την Αλουμύλ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, καθώς και εταιρείες με τεχνογνωσία που καλύπτει κάθε κρίκο της αλυσίδας αξίας του αρχιτεκτονικού αλουμινίου.

Όραμα της νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι η δημιουργία ενός φορέα, ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο του αρχιτεκτονικού αλουμινίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here