Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η Alstom, ως μέλος της κοινοπραξίας με τις εταιρείες Άβαξ και Ghella, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον δημόσιο διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Δείτε επίσης: Μετρό: Προκρίθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά (της Άβαξ) για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο

Το έργο αφορά την πρώτη φάση, Άλσος Βεΐκου – Γουδή, η οποία περιλαμβάνει 12,8 χιλιόμετρα και 15 σταθμούς. Το αντικείμενο της Alstom θα περιλαμβάνει τροχαίο υλικό, σηματοδότηση και συστήματα υποδομών. Η Alstom θα προμηθεύσει 20 πλήρως αυτοματοποιημένους συρμούς Metropolis 4 οχημάτων, την προηγμένη λύση σηματοδότησης CBTC, Urbalis 400, τα συστήματα ασφάλειας και ελέγχου Iconis, και το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Hesop.

Το αντικείμενο της γαλλικής Alstom στο έργο ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

O κ. Σταύρος Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom στην Ελλάδα δηλώνει ήδη ενθουσιασμένος και αναμένει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό κομβικό έργο.

 

Mε παρουσία παραπάνω από 40 ετών στην Ελλάδα, η Alstom έχει συμμετάσχει επιτυχώς στα μεγαλύτερα έργα κατασκευής υποδομών στη χώρα.

Mεταξύ των οποίων η κατασκευή των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό της Αθήνας (που εγκαινιάστηκε το 2000), ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας και η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό ως τον Πειραιά, της οποίας οι 3 πρώτοι σταθμοί παραδόθηκαν τον Ιούλιο του 2020.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς, η Alstom ξεκίνησε την παράδοση των πρώτων τραμ Citadis X05 για την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here