“Έκαψαν τα δάχτυλα τους οι short traders” με το χθεσινό “γύρισμα” της Alpha Bank.
   Δεδομένου, ότι για τη μετοχή είχε “τρέξει” ένα +10,2% (σε διάστημα εβδομάδας) μέχρι και την συνεδρίαση της Δευτέρας δεν ήταν λίγοι οι οποίοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν διόρθωση της μετοχής, για την Τρίτη, υπολογίζοντας στην είσοδο και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου.
Δηλαδή, περί τα 800 εκατ. νέες μετοχές.
   Ομως, η Τρίτη ξεκίνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Ψάλτη να “χτυπά” το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης, την προσφορά που βγήκε στη συνέχεια (από τα 1,091 ευρώ) να μαζεύεται με τις συναλλαγές να φτάνουν, τελικά, τα 222,8 εκατ. τεμάχια. Για να κλείσει τελικά, με 1,20% στα 1,1395 ευρώ-υψηλό ημέρας- με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 2,67 δισ. ευρώ.
  • Front running, εισροές από την πλευρά ξένων χαρτοφυλακίων όπως και να έχει, η μετοχή της Alpha Bank εντάσσεται (από σήμερα Τετάρτη) στον δείκτη MSCI Emerging Standard.
    Από την πλευρά του ο οίκος FTSE/Russell διατηρεί αμετάβλητους τους δείκτες στάθμισης. Αλλαγή στον αριθμό των μετοχών θα υπάρξει μεν, αλλά οι σταθμίσεις παραμένουν σταθερές στους All-World, MPF All-World, Global Mid Cap και Emerging.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here