Θετικά σχόλια και αναβαθμίσεις των στόχων για την μετοχή, απέσπασε το νέο στρατηγικό πλάνο της Alpha Bank, για την τριετία 2023-2025. Οι ανακοινώσεις της διοίκησης της Alpha που έγιναν στα πλαίσια του Investor Day, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών και των μετόχων ενώ διεθνείς και ελληνικοί επενδυτικοί οίκοι προχώρησαν σε θετικά σχόλια και επιβεβαίωσαν τα υψηλά περιθώρια ανόδου για την μετοχή, με τιμές στόχους που επιτρέπουν περιθώρια ανόδου έως και 30%.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Ομίλου δεν έχει τουλάχιστον για την ώρα στόχευση για εξαγορές ή συγχωνεύσεις από τα πλεονάζοντα κεφάλαια στη δημιουργία των οποίων στοχεύει.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης, σειρά επενδυτικών οίκων χαρακτήρισε τους νέους στόχους που έθεσε η Διοίκηση της Alpha Bank, ως  φιλόδοξους αλλά και εφικτούς.

Οι τιμές στόχοι που έχουν τεθεί από τους οίκους είναι:

*Axia Ventures 2 ευρώ με περιθώρια ανόδου 30%

*Goldman Sachs 1,95 ευρώ με περιθώρια ανόδου 27%

Deutsche Bank 1,70 ευρώ, με περιθώρια ανόδου 11%

*Citigroup: 1,75 ευρώ με περιθώρια ανόδου 14%

*Συγκεκριμένα, η Citigroup χαρακτηρίζει τους στόχους που έθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας ως «καθησυχαστικούς» σχετικά με αύξηση κερδών ανά μετοχή (EPS) περισσότερο από 20% σε ετήσια βάση (CAGR) έως το 2025 καθώς και για απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) περισσότερο από 12% το 2025.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο επενδυτικός οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο κατά 17% στα  1,75 ευρώ, από 1,50 ευρώ, προηγουμένως.

Από την πλευρά της η Goldman Sachs επιβεβαιώνει την πρόσφατη αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Τράπεζας σε 1,95 ευρώ, βλέποντας περιθώριο ανόδου 27%, ενώ αναμένει ισχυρότερα κέρδη για το 2023, 2024 και 2025 σε σχέση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Alpha Bank.

*Θετικά ήταν τα σχόλια και της Axia Ventures, η οποία επισημαίνει σε σημείωμά της προς τους επενδυτές πως η Alpha Bank παρέδωσε μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωση για την περίοδο 2023-2025, συνοδευόμενη από ένα σύνολο φιλόδοξων νέων στόχων, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς (Buy) και την τιμή-στόχο στα  2 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 30%.

Ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι το γεγονός ότι ο Όμιλος στοχεύει να δημιουργήσει κεφάλαια  2,3 δισ. ευρώ στην περίοδο 2023-2025, εκ των οποίων 0,4 δισ. μέσω υψηλότερης αναγνώρισης DTA, ποσό 0,9 δισ. για οργανική ανάπτυξη και 0,3-0,4 δισ. ευρώ σε μερίσματα, που αφήνει τον Όμιλο με  1-1,1 δισ. ευρώ πλεονάζοντος κεφαλαίου, το οποίο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόσθετες διανομές (με την έγκριση του SSM) είτε για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε στο χθεσινό Investor Day, ότι η αναζήτηση ευκαιριών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, δεν αποτελεί προτεραιότητα προς το παρόν.

*Σε αύξηση της τάξης του 6% της τιμής στόχου της μετοχής της Alpha Bank προχώρησε πρόσφατα η Deutsche Bank, θέτοντας ως νέο στόχο τα  1,70 ευρώ, από 1,60 ευρώ (και σύσταση αγοράς buy), σημειώνοντας ότι το Investor Day έδειξε ένα πιο φωτεινό δρόμο για την τράπεζα και χαρακτηρίζοντας «λογικούς» τους νέους στόχους.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι θετικές προσδοκίες για τη μελλοντική πορεία της Alpha Bank υποστηρίζονται από ισχυρές οικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα και τη Ρουμανία, επιτρέποντας παράλληλα στην Τράπεζα να συνεχίσει να μειώνει τα ΜΕΔ της, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του Κόστους Πιστωτικού Κινδύνου. Στα θετικά σημεία του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της Alpha Bank η Deutsche Bank συγκαταλέγει επίσης τη δημιουργία κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ, πάνω από τον αρχικό στόχο της Διοίκησης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here