Τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του νέου πακέτου καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις που ανέρχεται στα 2 δις. ευρώ (“ Mercury”) από την Alpha Bank.

Η τράπεζα στοχεύει στην επιθετικότερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της αύξησης του όγκου των πωλήσεων, στρατηγική που αναμένεται να αποτυπωθεί και στους νέους στόχους για την τριετία 2019-2021, που θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Πακέτο Mercury

Πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια, χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις, τα οποία δεν εξυπηρετούνται για περισσότερα από 2 χρόνια. Το ύψος του πακέτου ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ και στον ισολογισμό της Αlpha Βank βρίσκονται δάνεια κάτω από 1 δισ. ευρώ (σ.σ. τα υπόλοιπα έχουν διαγραφεί).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει ήδη ολοκληρώσει μία πώληση κόκκινων καταναλωτικών δανείων ενώ μέχρι τώρα ήδη 10 funds και εταιρείες έχουν δείξει μη δεσμευτικό για το πακέτο “Jupiter” , το οποίο αφορά σε εταιρικά δάνεια 800 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here