Ικανοποιητική αποφάνθηκε η εκτελεστική επιτροπή της Alpha Bank πως είναι η δεσμευτική προσφορά του νεοσύστατου private equity fung, Brook Lane, για την απόκτηση θυγατρικής της Alpha Bank η οποία ελέγχει πέντε ακίνητα εισοδήματος. Το τίμημα για την αγορά εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα €90 εκατ.

Πρόκειται για κτήρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα τα οποία είναι μισθωμένα από μεγάλες εταιρείες ( Vodafone, Samsung, AXA, Porsche Hellas) και βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους ( Λ. Κηφισίας, Λ. Κηφισού, Μιχαλακοπούλου).

O λόγος που ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η εταιρεία προς πώληση «κουβαλά» από τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις φορολογικές ζημιές, εξέλιξη που αποτελεί πλεονέκτημα για την Brook Lane καθώς μπορεί να συμψηφίζει αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις με φόρο εισοδήματος.

Επίσης, τα μισθώματα του χαρτοφυλακίου είναι χαμηλά σε σύγκριση με γειτονικά ακίνητα ομοειδών χρήσεων ενώ κάποιες μισθώσεις λήγουν σε κοντινό, σχετικά ορίζοντα. Τα παραπάνω στοιχεία αυξάνουν την προσδοκώμενη απόδοση για τον αγοραστή καθώς το προσαρμοσμένο yield διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here