Τις καινοτόμες ιδέες στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας υποστηρίζει η Alpha Bank, η οποία, έχοντας ενσωματώσει την προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία στη δομή, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της, δημιουργεί ήδη την επόμενη ημέρα του τραπεζικού κλάδου.

Αγκαλιάζοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και το οικοσύστημα του Fintech, η Tράπεζα καλεί όσους έχουν αναπτύξει καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές να προσφέρουν και να αξιοποιήσουν, με τη βοήθειά της, την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής. Σε αυτό αποσκοπεί ο 1ος ετήσιος διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας FinQuest, ο οποίος αναζητά καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της νέας εποχής.

Ο διαγωνισμός FinQuest by Alpha Bank βασίζεται σε μια πραγματική πρόκληση (Quest), την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες ή startup/Fintech εταιρείες, που συνδυάζουν ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και εμπειριών. Με αυτόν τον καινούργιο διαγωνισμό, στόχος της Alpha Bank είναι η αναζήτηση ώριμων λύσεων και εφαρμογών. Ένα σημαντικό κομμάτι του FinQuest είναι το πλαίσιο υποστήριξης και εξέλιξης των προτάσεων, μέσα από ένα πρόγραμμα Επιταχυντή (Accelerator) διάρκειας 6 εβδομάδων, με τη συνδρομή μιας ομάδας από έμπειρους μέντορες υψηλής κατάρτισης. Τα στοιχεία που διαφοροποιούν το FinQuest από άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς είναι η πρόσβαση σε παραγωγικά APIs της Alpha Bank, η προοπτική της υιοθέτησης κάποιας εκ των ιδεών ή εφαρμογών που θα διακριθούν από την ίδια την Τράπεζα και, βεβαίως, το γεγονός ότι ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις και από το εξωτερικό.

Το FinQuest θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες. Στο τέλος Νοεμβρίου 2019, οι τελικές προτάσεις των ομάδων θα παρουσιασθούν σε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία και θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες από την Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία αποτελούν τόσο στελέχη της Alpha Bank, όσο και στελέχη επενδυτικών ή συμβουλευτικών εταιρειών με αναγνωρισμένη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και διακεκριμένοι επαγγελματίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here