Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της τράπεζας θα «τρέξει» από τις 11 μέχρι τις 22 Ιουνίου και θα αφορά πάνω από 1.500 άτομα. Η μέγιστη αποζημίωση θα είναι στα 170.000-180.000 ευρώ, ενώ θα δίνεται και η εναλλακτική του «sabbatical», για 1-3 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη εναλλακτική θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους, χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά, και θα αποχωρούν στη συνέχεια.

Ανακοινώνεται εντός της ημέρας το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank, ένα πρόγραμμα εθελούσιας «ανοιχτού τύπου», αφού θα απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζομένους της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, στις 14:00 όλοι οι εργαζόμενοι της τράπεζας θα πάρουν το σχετικό μήνυμα στον υπολογιστή τους, με το οποίο θα ενημερώνονται για τους όρους του προγράμματος.

Εκτιμάται ότι άμεσα το μίνιμουμ που θα αποχωρήσει θα είναι τουλάχιστον 700 άτομα, «εγκλωβισμένοι» προερχόμενοι από τις τράπεζες Ιονική, Εμπορική και Πίστεως. Τα εν λόγω άτομα «εγκλωβίστηκαν» με τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, ακόμη κι αν δεν είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους όταν ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος.

Το πρόγραμμα δεν θα αφορά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό της τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here