Σημαντική πρόοδο έχει καταγράψει η Alpha Bank στη μείωση των «κόκκινων δανείων» της, βλέπει το Citigroup που ξεκίνησε την κάλυψη της Τράπεζας βάζοντας τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ για τη μετοχή δηλαδή περίπου 19% υψηλότερα από την τιμή της αγοράς τώρα και ουδέτερη σύσταση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η διοίκηση της Τράπεζας έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, την αύξηση των προμηθειών και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να επιτύχει την αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας της, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Η  Citi αναμένει κερδοφορία  9% το 2024 για την Alpha, πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς για 8%. Ο οίκος σημειώνει ότι η εξυγίανση του ισολογισμού προχωράει ταχύτερα του αναμενόμενου στην Alpha Bank και ο δείκτης προβληματικών δανείων αναμένεται να προσεγγίσει το 13% φέτος, 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, με ορίζοντα να μειωθεί στο 2% το 2024.

Επίσης, η καλύτερη του αναμενόμενου εξέλιξη στο κόστος προβλέψεων έχει επιτρέψει στην Τράπεζα να αναθεωρήσει προς το βέλτιστο τις εκτιμήσεις για το 2021, από 120 μονάδες βάσης αρχικά, σε 90 μ.β. Μετά και την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, η Citigroup εκτιμά ότι η Τράπεζα θα προσεγγίσει τις 60 μονάδες βάσης το 2024.

Τέλος, οι αναλυτές της Citigroup είναι αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση της πληρωμής μερισμάτων, ξεκινώντας από την χρήση του 2023 με απόδοση του 30% των κερδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here