Για 300 εργαζόμενους , οι οποίοι θα αποδέχονταν τους όρους της νέας εθελούσιας εξόδου έκαναν λόγο στελέχη της διοίκησης.
Ωστόσο –ξεπερνώντας κάθε προσδοκία- ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 800 (!!) υπάλληλοι της τράπεζας καθώς οι όροι ήταν ιδιαίτερα ελκυστικοί, ειδικότερα όσων ήταν στην κατηγορία των 40-50 ετών παρέχοντας προσαύξηση έως και 100% για όσους συγκέντρωναν άνω των 20 ετών υπηρεσίας.
  • Για τα υψηλότερα κλιμάκια η αποζημίωση υπολογιζόταν στις 150.000€ (μεικτά) ενώ με την επιστροφή αποταμιεύσεων θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμη και τις 200.000 ευρώ. 
Πλέον εναπόκειται στην διοίκηση της τράπεζας κατά πόσον θα ανταποκριθεί στο αίτημα αποχώρησης και των 800 plus εργαζομένων, με το δίλημμα να αφορά στο εάν θα κρατήσουν νεότερα εξειδικευμένα στελέχη, με χαμηλότερες αμοιβές ή θα ακολουθήσουν την λογική της…γραμμικής μείωσης του προσωπικού.
  • Πάντως σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες τα νέα έγιναν γνωστά με ιδιαίτερη ικανοποίηση από ECB και DG Comp, καθώς προτεραιότητα για τους δανειστές είναι- μεταξύ άλλων- η δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Μάλιστα, ενδεχομένως την προσεχή εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα να αποστείλει και νέα…notam προς τις άλλες συστημικές τράπεζες για επίσπευση ανάλογων διαδικασιών εξόδου/μείωσης του προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here