Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ της Alpha Services & Holdings, που θα καλύψει ισόποση αύξηση της 100% θυγατρικής Alpha Bank.

Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG εισηγήθηκαν και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» στο 1 €/νέα μετοχή ενώ στο Χρηματιστήριο η μετοχή διαπραγματεύεται στο 1,07€ δηλαδή περίπου στο ίδιο επίπεδο. Η Alpha στο εξής θα διαθέτει τα 2,4 δισεκατομμύρια μετοχές.

Από τα περίπου 800 εκατ. νέες μετοχές, το τελικό ποσοστό που θα λάβει ο κάθε παλιός μέτοχος που συμμετέχει με Κατά Προτεραιότητα Κατανομή, θα είναι τουλάχιστον ίσο με το ποσοστό των υφιστάμενων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για το οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή, κατά την ημερομηνία καταγραφής (28 Ιουνίου 2021).

  • Τουλάχιστον 2 φορές υπερκαλύφθηκε το βιβλίο στο εξωτερικό, με τη ζήτηση από πλευράς υφιστάμενων μετόχων και νέων επενδυτών να φθάνει το 1,45 δισ. ευρώ, γεγονός που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank.

Αντίστοιχα υψηλό ήταν το ενδιαφέρον και για την Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της τράπεζας.

  • Αξίζει να αναφερθεί πως 20% των νέων μετοχών αφορούσαν στη Δημόσια Προσφορά και 80% στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, ήτοι ποσά 160 εκατ. ευρώ και 640 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
  •  Με βάση το χθεσινό κλείσιμο, η κεφαλαιοποίηση του ομίλου θα διαμορφωθεί στα 2,53 δισ.€ από 1,6 δισ € πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Σε λίγη ώρα, η Alpha θα ανακοινώσει επισήμως την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα παρασχεθούν στοιχεία σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας. Από εκεί και έπειτα, στις 9 Ιουλίου θα δοθεί η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, με την διαπραγμάτευσή τους να υπολογίζεται για τις 13 του ίδιου μήνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here