​ Η υπεραπόδοση της μετοχής (με +9,78% στα 8,98 ευρώ) την Παρασκευή μπορεί να ξάφνιασε την αγορά αλλά όχι όσους παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην θυγατρική της Alpha Bank.
Στο +91,53% η (σχεδόν) απόλυτη συμμετοχή της τράπεζας στο μετοικό κεφάλαιο της εισηγμένης που με αποτίμηση 125,7 εκατ.€ μπορεί να αποδειχθεί “γεννήτρια” υπεραξιών στην περίπτωση που τελεσφορήσει ο σχεδιασμός της διοίκησης Ψάλτη.
Στην γενική συνέλευση της 9ης Σεπτεμβρίου– εκτός από το μέρισμα-ρεκόρ των 3,42 ευρώ (που θα πάει στα ταμεία της τράπεζας) αναμένεται να εγκριθεί η μεταβίβαση χαρτοφυλακίου ακινήτων (συνολικής αξίας 62,6 εκατ.€) προς εταιρείες του Ομίλου
Alpha Bank.
Ετσι ώστε η ΑLPHA AΣΤΑΚ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον τομέα διαχείρισης ακινήτων για να ακολουθήσει η πώληση (θυγατρικών) εταιρειών στον στρατηγικό εταίρο του project SkyLine.
Προτιμητέος επενδυτής (σύμφωνα με απόφαση στις 21/7/2022) η κοινοπραξία DIMAND ΑΕΕΑΠ-PREMIA Properties. 
     Εισηγμένες αμφότερες (Dimnad και Premia) είναι προφανές πως με την συμμετοχή των Δημήτρη Ανδριόπουλου και Ηλία Γεωργιάδη δημιουργείται ένα…conglomarate σχήμα στον τομέα διαχείρισης/αξιοποίησης ακινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here