Ως μια αρχή μιας δειλής, ακόμα, οικονομικής ανάκαμψης σε σχέση με τη δεκαετή πτώση χαρακτηρίζει την κατάσταση στην ελληνική οικονομία η Allianz σε τελευταία έκθεση της.

Βραχυπρόθεσμα οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας είναι αρκετά ευνοϊκές χάρη στο μεγάλο παραγωγικό κενό και στη σημαντική χαλάρωση της οικονομίας, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι δυνατή και διατηρήσιμη  πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις, οι οποίες είναι περίπου 70% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2009 και κοντά σε αυτά που είχαν καταγραφεί τη δεκαετία του 1960

Στο ίδιο report γίνεται λόγος πως κομβικό σημείο για να εξασφαλισθεί η περαιτέρω στήριξη και ανάκαμψη της οικονομίας είναι οι χαμηλότεροι φόροι και το ευνοϊκότερο περιβάλλον για επενδύσεις. Κάθε πισωγύρισμα, υπό αυτό το πρίσμα, θα αποτελεί ανησυχητικό σημάδι.

«Θετικό ρίσκο» χαρακτηρίζει επίσης τις επερχόμενες εκλογές καθώς η αντιπολίτευση υπόσχεται ότι θα επιδιώξει περισσότερο φιλικό προς τις επιχειρήσεις μείγμα πολιτικής, περιλαμβανομένων χαμηλότερων φόρων.

Κατά τα λοιπά, η Allianz περιμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2% το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here