Απλοποιείται η διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Αλλάζει επίσης και ο νόμος Κατσέλη-Δένδια αφού στο εξής εκτός από οφειλέτες μπορούν να εντάσσονται και οι εγγυητές για δάνεια που έχουν χορηγηθεί και δεν εξυπηρετούνται.

Οι αλλαγών στον εξωδικαστικό μηχανισμό, του νόμου Κατσέλη και συνολικότερα τα κόκκινα δάνεια αποφασίσθηκαν σήμερα Παρασκευή, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στην συντάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομίας αλλά και εν όψει των συναντήσεων την ερχόμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής των δανειστών. Στην συντάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά την ανακοίνωση των stress test των τραπεζών, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων ανοίγει το δρόμο για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Το προεδρείο της Ένωσης κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας τις προτάσεις του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νόμο Κατσέλη στο πλαίσιο και της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά και των αλλαγών στον εξωδικαστικό μηχανισμό προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών από τις επιχειρήσεις τα αιτήματα των οποίων λιμνάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν επίσης θέματα προμηθειών και συναλλαγών, καθώς και θέματα καταναλωτή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here