του Νίκου Κωτσικόπουλου

Αλλάζουν οι εξετάσεις της διαμεσολάβησης από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προανήγγειλε με τη χθεσινή παρέμβασή του ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας ότι είναι υπό εξέταση αλλαγές εφ΄ όλης της ύλης. Διαδικασίες, εξεταστέα ύλη, τόπος και χρόνος εξετάσεων, όλα θα μπουν στο μικροσκόπιο για βελτιώσεις.

Η πρώτη αλλαγή που λαμβάνει χώρα ήδη από φέτος είναι η διενέργεια μίας ακόμα εξέτασης. Οι εξετάσεις θα γίνουν 9 το 2023, από 8 που ήταν μέχρι τώρα δηλαδή 4 εξετάσεις στην Αθήνα και 4 στη Θεσσαλονίκη, με την πρόσθετη εξέταση να ορίζεται σε νέα γεωγραφική περιοχή.

Αλλά αυτή είναι μόνο μία προσωρινή αλλαγή. Το θέμα προβληματίζει την Τράπεζα της Ελλάδος ευρύτερα, καθώς όπως είπε ο κ. Στουρνάρας το ποσοστό των επιτυχόντων είναι μικρό. Το ζήτημα προβληματίζει επίσης και τους διαμεσολαβητές και τους έχει απασχολήσει έντονα τελευταία.

Έτσι σε συνεννόηση με εκπροσώπους των διαμεσολαβούντων θα μπουν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, με τους εκπροσώπους της διαμεσολάβησης να έχουν εντοπίσει τα ζητήματα και να έχουν ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος για προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει σε επανεξέταση του πλαισίου των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των εκπροσώπων, για να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα διασφαλίζει την επάρκεια των εξεταζόμενων διαμεσολαβητών, σε πραγματικές συνθήκες που αφορούν υπαρκτά ζητήματα τα οποία ανακύπτουν και αφορούν τους ασφαλισμένους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ