Σε email που απέστειλε στους εργαζομένους, ο Elon Musk, ανέφερε ότι η Tesla θα «μείνει από ρευστό» σε περίπου 10 μήνες αν δεν προηγηθούν σημαντικές περικοπές εξόδων.

Οι περικοπές είναι αναγκαίες παρότι η Tesla συγκέντρωσε στις αρχές του μήνα 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια αναφέρει ο Musk στο ίδιο email το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters και της ιστοσελίδας Electrek. Μαζί με τον νέο CFO της εταιρείας, ο Musk θα ελέγξει «όλα τα έξοδα, όποια και να είναι αυτά, σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο, κάτι που περιλαμβάνει εξαρτήματα, μισθούς, έξοδα ταξιδιών, ενοίκια και γενικότερα, κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται από τον τραπεζικό μας λογαριασμό», αναφέρει ακόμα το email.

Η Tesla ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019 με 2.2 δισ. δολάρια σε μετρητά όμως η εταιρεία σημείωσε ζημιές ύψους 702 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που οδήγησε τον Musk στο να δηλώσει τον Απρίλιο ότι η εταιρεία του ξεκινούσε «αυστηρή δίαιτα». Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Tesla κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση αξίας 2.7 δισ. δολαρίων. Αναλύοντας την κατάσταση, ο CEO της Tesla διευκρινίζει ότι αν και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση περιλαμβάνει αρκετά χρήματα, εντούτοις δίνει μόλις 10 μήνες «ζωής» στην εταιρεία αν συνεχιστεί η κατάσταση που ίσχυε το Q1. Ο Musk παραδέχεται ότι η όλη κατάσταση είναι δύσκολη όμως είναι ο μόνος τρόπος για την Tesla να γίνει οικονομικά βιώσιμη και να επιτύχει τον στόχο της να γίνει ο κόσμος περιβαλλοντικά βιώσιμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here