Αλλαγές προβλέπονται σε απόφαση του Υπ. Εργασίας για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων εργοδοτών στο σύστημα “Εργάνη” για την αναστολή συμβάσεων, την αποζημίωση των εργαζομένων και τη μείωση των μισθωμάτων.

Στην απόφαση αναφέρεται πως οι δηλώσεις των εργοδοτών, των οποίων ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία της επιχείρησης του με κρατική ή πλήττονται σημαντικά από τον κοροναϊό, υποχρεούνται να κάνουν  δήλωση έως 10/4.

Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται έχει απαλειφθεί η λέξη “κύρια” για την επιχειρηματική δραστηριότητα βάσει ΚΑΔ.

Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται συμπληρώθηκε πλήρως η περίπτωση i μετά την τροποποίησης της με το ΦΕΚ 1038/26-3-2020 ως εξής: ότι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινόμενου του κορωνοϊού – COVID 19, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης  διευκρινίζεται ότι για τις επιχειρήσεις – εργοδότες, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό με εξαρτημένη σχέση εργασίας:

-Το έντυπο μπορεί να συμπληρώνεται από τους ανωτέρω ακόμα και αν δεν απασχολούν προσωπικό ή δεν έχουν ενεργοποιημένο ΑΜΕ, μόνο ως προς τα πεδία που αφορούν την έκπτωση του ενοικίου της επαγγελματικής μίσθωσης εφόσον η λειτουργία τους έχει ανασταλεί βάσει ΚΑΔ (κύριας δραστηριότητας την 20.3.2020 ή δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει ακαθάριστων εσόδων ή κύριας δραστηριότητας υποκαταστήματος /των) ή προσωρινά απαγορευτεί με εντολή δημόσιας αρχής.

Διαβάστε παρακάτω όλη την απόφαση

e22697e13a2747b58fc3c7af8a09700b

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here