Σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα, θα καταβάλλονται πλέον τα προνομιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

Για τον μήνα Ιούνιο θα πληρωθούν την Τρίτη 25 Ιουνίου ενώ σύμφωνα με το dikaiologitika.gr. την ίδια μέρα θα πληρωθούν και τα επιδόματα και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

 Κι αυτό γιατί θα πληρώνονται μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίες θα καταβάλλονται πλέον νωρίτερα λόγω των διατάξεων του νόμου 4611/2019.

 

Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους

  • όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα η σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλικων θα καταβληθεί μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν στις 25 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα λόγω του νόμου 4611/2019 αλλάζει η πληρωμή των συντάξεων που αφορά μη μισθωτούς,

  • δηλαδή τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρώνονται νωρίτερα. Αναλυτικότερα την Τρίτη 25 Ιουνίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here