Ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας βρίσκεται στα… σκαριά και αφορά την ανάπλαση της πλατείας που βρίσκεται στο Ο.Τ.2 και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Νικολαΐδου-Κανελλοπούλου-Παγκάλου-Ίωνος Δραγούμη.

Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση δωρεάς μεταξύ της εταιρείας Ariadne Interconnections και του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η ανάπλαση

Σκοπός της ανάπλασης της εν λόγω πλατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο και εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, μετά και την ανακατασκευή του Παλαιού Αναψυκτηρίου, που ολοκληρώθηκε μέσω χορηγίας της εταιρείας Καρπάθιος Α.Ε.

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει την αναβάθμιση και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, μέσω φυτεύσεων, νέες επιφάνειες πεζοδρομίων, πεζόδρομων, ανοιχτών χώρων και άλλων επιφανειών, κατάλληλες και για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, λαμπτήρες led, αστικό εξοπλισμό κ.ο.κ.

Το έργο εκτός από αισθητική αναβάθμιση, θα μεταμορφώσει την περιοχή σε ένα σύγχρονο πόλο πρασίνου, αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταμορφώσουμε το παραλιακό μέτωπο σε έναν σύγχρονο πόλο έλξης κυρίως για τους κατοίκους της πόλης μας αλλά και για τους επισκέπτες. Επιδιώκουμε, με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο αλλά και με συνεργασίες να προωθήσουμε ενέργειες ούτως ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα της παραλίας μας. Με την ανακατασκευή του Παλαιού Αναψυκτηρίου, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα από την οδό Κανελλοπούλου και την ανάπλαση της παραπάνω πλατείας, βάζουμε ισχυρά θεμέλια για να καταφέρουμε αυτόν τον στόχο. Να μετατραπεί το παράκτιο μέτωπο σε έναν παραλιακό χώρο όπως αξίζει σε κάθε δημότη αυτής της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here