Αφού χύθηκε πολύ μελάνι, ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά σε αγορές μετοχών και δικαστικές διαδικασίες η Γενική Συνέλευση μετόχων της MIG, αργά το απόγευμα της Παρασκευής ενέκρινε τελικά την συμφωνία για την Attica Group.

Mε ποσοστό απαρτίας 47,58%, υπέρ των προτάσεων της διοίκησης (δηλαδή το σχέδιο της Τρ. Πειραιώς) ψήφισε το 85,3%.

Κατά του σχεδίου ψήφισε το 14,75% ενώ ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος ανέγνωσε μια επιστολή διαμαρτυρίας και αποχώρησε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Η γενική συνέλευση της MIG αποφάσισε :

1. Την πώληση της θυγατρικής Αttica Group στην Strix με παράλληλη διαγραφή δανείων της MIG.

2. Το reverse split της μετοχής, καθώς 30 παλαιές μετοχές θα συμπτυχθούν σε μια νέα. Επίσης, η νέα ονομαστική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στο 0,40 ευρώ, με αποτέλεσμα της διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών.

3. Την έκδοση stock options προς όφελος μελών του διοικητικού συμβουλίου και στελεχών του ομίλου, αξίας έως 1,563 εκατ. μετοχών με τιμή εξάσκησης τα 0,40 ευρώ.

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, πριν αποχωρήσει, δήλωσε ότι

  • «Ο όμιλος SeaJets παλεύει μόνος του με τα δικά του πόδια, στα δυο χρόνια της πανδημίας και στον έναν χρόνο του πολέμου, απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν τηρεί το fair play. Δημιουργεί έτσι έναν κολοσσό – μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού, για το δικό της συμφέρον.
  • Υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων σε πολλά μέτωπα και αθέμιτος ανταγωνισμός στην ακτοπλοϊα.
  • Η μεταβίβαση αυτή της Αttica Group είναι άκυρη και παράνομη».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του κ. Ηλιόπουλου ανέφερε ότι η Strix αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Τράπεζα Πειραιώς και έτσι, η Τράπεζα Πειραιώς όπως και μέτοχοι που επηρεάζονται από την τράπεζα δεν έπρεπε να ψηφίσουν στη σημερινή γενική συνέλευση.

Ακόμη, όπως είπε, η απόφαση αυτή δημιουργεί αιτιάσεις για αναζήτηση ποινικών ευθυνών ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αίτηση άσκησης διαχειριστικού ελέγχου.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, η ομάδα Ηλιόπουλου θα προχωρήσει σε νέες νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας την αναστολή ισχύος των σημερινών αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και έτσι, την απόρριψη της πώλησης της Αttica Group στη Strix.

Από την πλευρά της η διοίκηση της MIG απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της πλευράς Ηλιόπουλου, θεωρώντας ότι οι διαδικασίες είναι απόλυτα νόμιμες και οι κατηγορίες αβάσιμες ενώ ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Π. Κατσούλας θεώρησε το τίμημα πώλησης της Αttica Group ως «πολύ ικανοποιητικό», σημειώνοντας πως ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε προσφερθεί τόσο υψηλό τίμημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here