Μειωμένο κατά δύο μέλη βγήκε το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας μετά την προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Τρικάλων για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, απόφαση επιβεβλημένη εξαιτίας της αναβολής των εκλογών λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr στη διοίκηση δεν συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Αθανάσιος Αλιάγας (Τρίκαλα) και Ευάγγελος Ταμπακιώτης (Βόλος) που εκλέγονταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια αλλά δεν δήλωσαν υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για το μόνιμο μέλος των προηγούμενων διοικήσεων Σπυρίδωνα Μπαλατσό (Καλαμπάκα) αλλά και τον Βασίλειο Νάκη (Τρίκαλα) ο οποίος συμμετείχε στο τελευταίο Δ.Σ.

Αντιθέτως το δικαστήριο όρισε ως νέα μέλη τον Ευτύχιο Τσουτσουλόπουλο, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής τράπεζας Τρικάλων ο οποίος προτάθηκε από την παρούσα διοίκηση, και τον συνταξιούχο δικαστή Γεώργιο Μπαλατσό, με καταγωγή από την Καλαμπάκα, το όνομα του οποίου δεν ήταν στην πρόταση της διοίκησης.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν του νομικού συμβούλου της τράπεζας (Βαγιάννα Κρομμύδα) που κατέθεσε την πρόταση της διοίκησης για το προσωρινό Δ.Σ., εμφανίστηκε δικηγόρος (Στέργιος Ταμπακιώτης) ο οποίος εκπροσωπούσε μέλη της συνεταιριστικής τράπεζας και πρότεινε στο προσωρινό διοικητικό σχήμα να συμπεριληφθούν και οι κύριοι Γεώργιος Μπαλατσός και Δημήτρης Σιαφαρίκας που είναι Τρικαλινός επιχειρηματίας και μέλος παλαιότερων διοικητικών συμβουλίων της Συνεταιριστικής.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε τελικά σε σολομώντειο λύση εξαιρώντας ένα μέλος από την πρόταση του προέδρου Λάππα (Νάκης) και αποδεχόμενο τον διορισμό του συνταξιούχου δικαστή Μπαλατσού.

Μάλιστα το δικαστήριο επέλεξε να ορίσει στην προσωρινή διοίκηση μόλις εννέα μέλη, αντί για έντεκα που διέθετε η απελθούσα διοίκηση (το καταστατικό της τράπεζας προβλέπει 9 έως 11 μέλη).

Η διοίκηση της τράπεζας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου, έχει ως εξής:

Λάππας Αναστάσιος (πρόεδρος), Γάτος Δημήτριος, Τσουτσουλόπουλος Ευτύχιος, Λέντζας Σοφοκλής, Μιχαήλ Δημήτριος, Δημοβέλης Γεώργιος, Μπαλατσός Γεώργιος, Πλησιώτης Σωτήριος, Τσιώνας Ιωάννης.

Οι προσεχείς εκλογές, πανδημίας επιτρέπουσας, θα διεξαχθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here