Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Η Cyprus Airways ανακοινώνει την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου και μείωση των συχνοτήτων των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19 και μετακίνηση της Ελλάδας από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β».

Και νέα σύννεφα στον ελληνικό τουρισμό φέρνει η απόφαση της Κύπρου να «υποβαθμίσει» την Ελλάδα λόγω αυξημένων κρουσμάτων με ενισχυμένους ελέγχους για όσους φτάνουν στο νησί από τη χώρα μας.

Η απόφαση της Cyprus Airways που ανακοινώθηκε χθέςμέσω των κοινωνικών δικτύων, δηλώνει ακριβώς τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ελέω κορωνοϊού ο τουρισμός που αλλάζει τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή -πέραν φυσικά του επιχειρηματικού σκέλους που συνδέεται με τις μειωμένες πληρότητες στα δρομολόγια.

Το πλήγμα από την απόφαση των κυπριακών αρχών είναι σημαντικό τη δεδομένη συγκυρία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την αυξημένη συνδεσιμότητα Ελλάδας- Κύπρου με «παίκτες» όπως η Aegean αλλά και μικρότερες εταιρείες όπως η Cyprus Airways ή ακόμη και η WizzAir που μπήκε από φέτος πιο δυναμικά στο «παιχνίδι».

Με βάση την απόφαση των κυπριακών αρχών, η Ελλάδα, ενώ βρισκόταν στην κατηγορία Α κατατάσσεται στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, σε συνέχεια της απόφασης από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου (κατόπιν αξιολόγησης). Μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου κατέταξε την Ελλάδα στην Κατηγορία Β με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.

  • «Για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Ενδεικτικά στο Ελ. Βενιζέλος για τη σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου το 2019, ο συνολικός όγκος της κίνησης προς την Κύπρο ξεπέρασε για τέταρτη συνεχή χρονιά το 1 εκατομμύριο φθάνοντας πέρυσι το 1,1 εκατ.. Η Κύπρος κατατάσσεται στις τοπ αγορές όσον αφορά ειδικά τις διεθνείς αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος την περυσινή χρονιά με ένα +6%, στις 317 χιλ. μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here