Να καθησυχάσει για τις επιπτώσεις της τουρκικής κρίσης που κατέδειξε- παραμονές της εξόδου από το μνημόνιο- πόσο εύθραυστη είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, επιχείρησε την Τρίτη ο Ευ. Τσακαλώτος.

Προφανώς και εκ της θεσμικής θέσεως του δεν θα μπορούσε ο υπουργός Οικονομικών να βγει, λίγα 24ωρα, πριν το τέλος και του τρίτου μνημονίου και της εξόδου στις αγορές να πει κάτι διαφορετικό. Ωστόσο ο ίδιος προφανώς και γνωρίζει όχι μόνο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία από Δευτέρα- Τρίτη και στις αμέσως πρώτες ημέρες της εξόδου. 

Με το  Ελληνικό 10ετές στο 4,25% και το Ιταλικό πάνω από το όριο του 3%, με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια χθες Τετάρτη στο κόκκινο, με το τραπεζικό σύστημα μίας σειράς χωρών της ευρωζώνης εκτεθειμένο στα τουρκικά assets, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι το ντόμινο της τουρκικής λίρας μόλις ξεκίνησε και ότι η κρίση θα μετασταθεί σε κλάδους, δραστηριότητες σε οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας κ.α. οι προχθεσινές δηλώσεις του συμπαθούς Ευκλείδη περισσότερο σαν “παρηγοριά στον άρρωστο” ακούστηκαν.

Η έξοδος της χώρας στις αγορές θα είναι…ντέρμπυ, ευελπιστώ και εύχομαι να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη.

      Και θέλω να βγει λάθος ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μέχρι και την  τελευταία στιγμή επέμενε σε μία-έστω- προληπτική γραμμή υποστήριξης.” 

ΑΥΤΑ, μου τα έλεγε χθες της Παναγίας επιτελικός παράγων της κυβέρνησης, από τους γνώστες της οικονομικής κατάστασης τόσο εντός όσο εκτός συνόρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here