Προβληματισμό προκάλεσε στους επενδυτές η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων από την Alibaba για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

“Αγκάθι” αποτέλεσε το πρόστιμο ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που επιβλήθηκε από τις αρχές ανταγωνισμού της Κίνας στον τεχνολογικό κολοσσό και παρά τα αυξημένα έσοδα, τα κέρδη της Alibaba ακολούθησαν καθοδική πορεία.

Ειδικότερα, η Alibaba κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 5,48 δισ. γουάν ή 1,99 δολάρια ανά ADS, σε σχέση με τα κέρδη των 3,16 δισ. γουάν πριν ένα χρόνο, παρά το άλμα 64% στα τριμηνιαία έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία επιβλήθηκε τον περασμένο μήνα πρόστιμο ύψους 2,3 δισ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης – ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του κύκλου εργασιών της για το 2019.

Κατόπιν τούτων οι ζημίες της ανήλθαν σε 974,7 εκατ. ευρώ περίπου για το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης του, ύστερα από το πρόστιμο-ρεκόρ.

 

 

Η Alibaba, η κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε αύξηση 64% στα έσοδα τριμήνου, καθώς περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αλλά οι ισχυρές επιδόσεις επισκιαστήκαν από την έντονη καταστολή των ρυθμιστικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της ΙΡΟ των 37 δισ. δολαρίων της θυγατρικής της Ant Group και την επιβολή προστίμου 2,8 δισ. δολαρίων για μη ανταγωνιστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 5,48 δισ. γουάν ή 1,99 δολάρια ανά ADS, σε σχέση με τα κέρδη των 3,16 δισ. γουάν πριν έναν χρόνο.

Ο ανταγωνισμός από τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου εντείνεται επίσης, με την Pinduoduo Inc να ξεπερνά την Alibaba και να γίνεται η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας με βάση τους χρήστες.

Οι αμερικανικές εισηγμένες μετοχές της Alibaba έχουν σημειώσει πτώση άνω του 30% από τον Οκτώβριο που διαμορφώθηκαν σε ιστορικό υψηλό, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας σε ομιλία του στη Σανγκάη άσκησε κριτική στις χρηματοπιστωτικές αρχές της Κίνας.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 187,4 δισ. γουάν (29,03 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 180,41 δισ. γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here