Ο πρόεδρος ΔΣ ΕΑΕΕ και Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Eurolife κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου απηύθυνε θεσμικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του 14ου inco21.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε πως η πανδημία επηρέασε σημαντικά την αγορά. ῾Το 2020 η παραγωγή μας μειώθηκε. Τη χρονιά που διανύουμε ωστόσο παρατηρούμε σημαντικά σημεία ανάκαμψης῾ είπε.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στα μηνύματα που έλαβε η ασφαλιστική αγορά από την κρίση, και όπως είπε το πρώτο μήνυμα ήταν η ανάγκη για νέες καλύψεις.

“Πρέπει εδώ να τονίσω πως για να αποζημιωθείς πρέπει να είσαι ασφαλισμένος και να έχεις κάνει το risk management της επιχείρησης ή της οικογένειάς σου” τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα από την Πολιτεία, προκειμένου να γίνει πιο προσιτή η ασφάλιση. “Όλα αυτά αναδύθηκαν εν καιρώ πανδημίας και απέναντι σε αυτά είχαμε μια ασφαλιστική αγορά που στάθηκε όρθια και σε αυτή την κρίση και μέσα σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο Solvency II” πρόσθεσε.

Ένα άλλο μήνυμα που αναδύθηκε την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, ήταν η επαναφορά κινήτρων “στο ζήτημα της υγείας για να καθίσταται ακόμα πιο προσιτή στους πολίτες”. 

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σαρρηγεωργίου κατέληξε στη διαπίστωση πως“O κόσμος παραμένει ακόμα επικίνδυνα ανασφάλιστος” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here