Ο Όμιλος ALDEMAR RESORTS, στο πλαίσιο του προγράμματος του Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Care», και με πυξίδα τη διαχρονική αγάπη για το περιβάλλον εντάχθηκε στην Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all και ένωσε τις δυνάμεις του μαζί της υποστηρίζοντας το Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό της έργο. Ο παγκόσμιος αυτός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ξεκίνησε το 2018 με στόχο να θυμίζει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, αλλά και να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, παράλληλα με τις άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του, ανέλαβε να στηρίξει την περιοχή της Ηλείας που έχει επανειλημμένα πληγεί τα τελευταία έτη από καταστροφικές πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, και με τη συνέργεια και τεχνογνωσία της We4all φύτευσε 100 δενδρύλλια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα δέντρα δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς σεβόμενοι την τοπική πανίδα φυτεύτηκαν δασικά, οπωροφόρα και μελισσοκομικά φυτά: κυπαρίσσια, χαρουπιές, βελανιδιές, ακακίες, δάφνες Απόλλωνα.

Οι νέοι πνεύμονες πρασίνου θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα της πληγείσας περιοχής, καθώς τα δέντρα που φυτεύτηκαν θα παράγουν κατά μέσο όρο, ετησίως 11.700 κιλά οξυγόνο, ενώ θα απορροφούν κατά μέσο όρο ετησίως 2.200 κιλά διοξείδιο του άνθρακα. Παράλληλα, η φύτευση οπωροφόρων και μελισσοκομικών δενδρυλλίων ενισχύει και την οικονομία της περιοχής που έχει  αγροτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα για τις επόμενες γενιές της τοπικής κοινότητας, μέσω της υποβοήθησης των αγροτικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού. 

Ο κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Τα θέματα βιωσιμότητας ξεκινάνε από την πρόληψη. Όταν όμως η πρόληψη δεν επαρκεί, θεωρούμε ότι ως Aldemar θα πρέπει να είμαστε παρόντες και πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία συμμετέχοντας στην αποκατάσταση με στόχο ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια φυσική καταστροφή μένει καταστροφή μόνο όταν παραμένουμε απλά θεατές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ