Την εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά συναρτήσει των διεθνών οικονομικών εξελίξεων ανέδειξε κατά την ομιλία στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών εταιρειών στην Ύδρα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Σημείωσε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι τις δυνατότητες που έχει η ασφαλιστική αγορά. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως εισάγεται η υποχρεωτικότητα – αναφερόμενος στο άρθρο του Κλιματικού Νόμου – στηλιτεύοντας όμως τα κενά σε τεχνικό επίπεδο, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μια «χαμένη ευκαιρία»

Μεταξύ άλλων τόνισε: 

“Είμαστε κομμάτι ενός επιχειρηματικού κόσμου που σχετίζεται με αβεβαιότητες και καλούμαστε να δίνουμε απαντήσεις σε αυτές. Το business interruption έγινε κρίσιμο ζητούμενο για πολλές εταιρείες κατά τη πανδημία. Έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε ως κλάδος στη κρίση και με στόχο να καλύψουμε το «ασφαλιστικό κενό» που στην Ελλάδα ως γνωστόν είναι μεγάλο”, σημείωσε.

“Την ίδια ώρα, ο κόσμος αλλάζει και όλοι μιλάνε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι πελάτες μας είναι όλο και πιο νέοι, επικοινωνούν με διαφορετικούς τρόπους και η αγορά μας πρέπει να γνωρίζει τις εξελίξεις”, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το 22ο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας

Βαρύ εποπτικό πλαίσιο, μεγάλο το ασφαλιστικό κενό στη χώρα

“Επίσης, σε επενδυτικό επίπεδο, η αγορά πρέπει να ανταπεξέλθει υπό το πλαίσιο των χαμηλών επιτοκίων που αυξάνονται όπως αυξάνεται ο πληθωρισμός, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το Solvency II κλπ. Μιλώντας για το IFRS17, o κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε πως όλες οι εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια και σε αυτό το πλαίσιο – είναι ανάγκη να μπει ένα όριο στη γραφειοκρατία και το γεγονός ότι κάθε λίγο χρόνια αλλάζουν τα ρυθμιστικά πλαίσια (ξοδεύοντας χρόνο στην αφομοίωση αυτών από την δημιουργία προϊόντων)”, σημείωσε.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here