Την κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ-Τοξότης-Ελληνική Υδροκατασκευή που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2012 την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου Λέσβου, υποκαθιστά η Άκτωρ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 39,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως αρχικός συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης είχε οριστεί ο Σεπτέμβριος του 2015.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, είναι προς το συμφέρον του έργου να υποκατασταθούν τα δύο από τα τρία μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας από την εταιρεία “Άκτωρ ΑΤΕ”, καθόσον η ανάδοχος κοινοπραξία Αναστηλωτική ΑΤΕ-Τοξότης-Ελληνική Υδροκατασκευή κατά δήλωσή της  αδυνατεί να περατώσει το έργο, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, έχει προβλήματα χρηματοδοτήσεων ορισμένων έργων από τους φορείς, τα capital controls, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι  εταιρείες “ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε” και “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε.” μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας έχουν διάφορα θέματα λόγω των ανωτέρω και καθεμία εξ αυτών επιθυμεί να συγκεντρωθεί σε ορισμένα εκ των έργων που έχει αναλάβει προκειμένου να τα ολοκληρώσουν επιτυχώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here