Για ακόμη μια φορά επισφραγίστηκε η συνεργασία της ICAP CRIF με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Eπιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο πλαίσιο της εικοστής δεύτερης έκδοσης της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, η οποία αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο του κλάδου στην ελληνική οικονομία, αποτυπώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού στη βιωσιμότητα και τις προοπτικές των εμπορικών επιχειρήσεων.

Η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP CRIF παρουσίασε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, τα οικονομικά αποτελέσματα των εμπορικών επιχειρήσεων ΑΕ & ΕΠΕ της χώρας το 2021.

Οι βασικές διαπιστώσεις ήταν η σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 19,2%, ενώ αυξητική ήταν και η πορεία των τριών τομέων του εμπορίου, αλλά με διαφορετικό ρυθμό. Εντονότερη ήταν η άνοδος στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων – ανταλλακτικών (27,3%), ακολούθησε το χονδρικό εμπόριο (22,0%) και το λιανικό εμπόριο (10,9%). Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που κατέγραψε η κερδοφορία του συνόλου των εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ κατά 69,4%. Κερδοφόροι ήταν και οι τρεις τομείς του εμπορίου το 2021. Ειδικότερα, στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων – ανταλλακτικών τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2020 (αύξηση 143,4%), στο χονδρικό εμπόριο το καθαρό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 66,4% και στο λιανικό κατά 65,8%.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την έρευνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here