Ποιες ομοιότητες έχουν οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου; Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Σε ηλικία 12 ετών, ο Έλον Μασκ έφτιαξε το πρώτο του βιντεοπαιχνίδι. Ομοίως, ο Mark Zuckerberg αποτύπωσε το ενδιαφέρον του για τον προγραμματισμό υπολογιστών, δημιουργώντας μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στην ίδια ηλικία. Ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, ανέπτυξε δεξιότητες προγραμματισμού στο κολέγιο. Και οι τρεις εκτείνονται σε διαφορετικές γενιές και δημιούργησαν την περιουσία τους μέσα από την τεχνολογία.

Σε αυτό το infographic από το BusinessFinancing.co.uk, αποτυπώνονται ορισμένα χαρακτηριστικά των δισεκατομμυριούχων μεταξύ των γενεών, συμπεριλαμβανομένης της μέσης καθαρής τους αξίας, των κορυφαίων τομέων δραστηριοποίησης, του αριθμού των παιδιών και της πόλης διαμονής τους.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Forbes καταγράφεται παρακάτω κάθε γενιά δισεκατομμυριούχων.

Silent Generation

Έτη γέννησης: 1928-1945

Μέση Καθαρή Περιουσία: 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Δημοφιλέστερος τόπος κατοικίας: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Οι δισεκατομμυριούχοι της Silent Generation είναι οι πλουσιότεροι κατά μέσο όρο μεταξύ των γενεών. Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett και τον ιδρυτή της Zara, Amancio Ortega, οι δισεκατομμυριούχοι της Silent Generation είναι πιο πιθανό να δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οικονομικών, της μόδας και των ακινήτων.

Top 5 Sector %
1 Finance & Investments 15.5%
2 Fashion & Retail 12.4%
3 Real Estate 9.8%
4 Food & Beverage 9.0%
5 Manufacturing 9.0%

 

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των The Wall Street Journal, Fox News και The New York Post, είναι επίσης μέρος αυτής της ομάδας. Έχει περιουσία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Baby Boomer

Έτη γέννησης: 1946-1964

Μέση Καθαρή Περιουσία: 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Δημοφιλέστερος τόπος κατοικίας: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Όπως η Silent Generation, έτσι και οι δισεκατομμυριούχοι Boomers είναι πιο πιθανό να ασχολούνται με τα οικονομικά. Ο Stephen Schwarzman, ιδρυτής της εταιρείας private equity Blackstone Group, ο R. Budi Hartono, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδονησία, και ο Ray Dalio, επικεφαλής της Bridgewater Associates, ανήκουν όλοι σε αυτή τη γενιά.

Top 5 Sector %
1 Finance & Investments 14.2%
2 Manufacturing 12.9%
3 Fashion & Retail 10.6%
4 Technology 8.7%
5 Healthcare 8.5%

 

Οι Boomer δισεκατομμυριούχοι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να είναι στον κλάδο της τεχνολογίας, αν και ο Jeff Bezos και ο Bill Gates έχουν δημιουργήσει τις περιουσίες τους από αυτόν τον τομέα.

Με περιουσία 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πρόεδρος της LVMH Bernard Arnault είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η Francoise Bettencourt-Meyers, αντιπρόεδρος της L’Oreal, βρίσκεται στη 12η θέση. Και οι δύο όμιλοι μόδας έχουν έδρα στη Γαλλία και διευθύνονται από δισεκατομμυριούχους Boomers.

Γενιά Χ

Έτη γέννησης: 1965-1980

Μέση Καθαρή Περιουσία: 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο πιο δημοφιλής τόπος κατοικίας: Πεκίνο, Κίνα

Οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου της Gen X πηγάζουν κυρίως από τον κλάδο της τεχνολογίας, και είναι πολύ πιθανό να ζουν στο Πεκίνο της Κίνας. Ο Ma Huateng, ιδρυτής του ομίλου κοινωνικών δικτύων Tencent Holdings, δημιούργησε την πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων QQ στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του. Ο Colin Huang κατασκεύασε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, την Pinduoduo, το 2015.

Top 5 Sector %
1 Technology 24.2%
2 Manufacturing 13.4%
3 Finance & Investments 11.6%
4 Healthcare 8.0%
5 Fashion & Retail 7.6%

 

Στους δισεκατομμυριούχους της Gen X περιλαμβάνονται επίσης ο Elon Musk και ο συνιδρυτής της Google, Larry Page.

Millennials

Έτη γέννησης: 1981-1996

Μέση Καθαρή Περιουσία: 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Δημοφιλέστερος τόπος κατοικίας: Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.

Με τη δεύτερη υψηλότερη μέση καθαρή αξία μετά τη Silent Generation, οι millennial δισεκατομμυριούχοι δραστηριοποιούνται κυρίως στην τεχνολογία και τα οικονομικά. Περίπου 100 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος millennial ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους παγκοσμίως.

Top 5 Sector %
1 Technology 31.0%
2 Finance & Investments 12.9%
3 Fashion & Retail 8.6%
4 Media & Entertainment 8.6%
5 Automotive 6.9%

 

Ο Brian Chesky (συνιδρυτής της Airbnb), ο Bobby Murphy και ο Evan Spiegel (συνιδρυτές του Snapchat) και ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Guillaume Pousaz είναι όλοι μέρος αυτής της “αλυσίδας” δισεκατομμυριούχων.

Τάσεις ανά γενεές

Ποιες άλλες τάσεις παρατηρούνται στους δισεκατομμυριούχους του κόσμου;

Οι millennial δισεκατομμυριούχοι είναι πιο πιθανό να είναι γυναίκες, με περίπου διπλάσιο ποσοστό από όλες τις άλλες γενιές, στο 19%. Γυναίκα δισεκατομμυριούχος είναι μεταξύ άλλων η Anna Kasprzak, συνιδιοκτήτρια της δανικής εταιρείας υποδημάτων ECCO και η Anne-Marie Werninghaus.

Silent Generation Billionaires Baby Boomer Billionaires Generation X Billionaires Millennial Billionaires
Women 9.6% 9.8% 11.9% 19.1%
Self-Made 65.7% 71.0% 80.7% 66.4%
U.S. Citizens 38.2% 27.3% 17.7% 30.2%
EU Citizens 17.5% 11.7% 13.0% 18.1%
Living Outside the U.S. 61.9% 73.2% 81.8% 65.5%
Married 78.9% 86.5% 83.6% 68.4%

 

Οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι είναι πολύ πιθανό να ανήκουν στην Gen X. Πάνω από το 80% των δισεκατομμυριούχων ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων του συνιδρυτή της Google Sergey Brin και του Mu Rongjun, συνιδρυτή της Meituan, μιας εταιρείας παρόμοιας με την Yelp. Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι που ζουν εκτός ΗΠΑ (81%) γεννήθηκαν σε αυτή τη γενιά.

Οι δισεκατομμυριούχοι Boomers είναι πιο πιθανό να παντρευτούν. Η Silent Generation, εν τω μεταξύ, είναι πολύ πιθανό να είναι πολίτες των ΗΠΑ, με τον διευθυντή hedge fund George Soros και τον γηραιότερο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο, τον George Joseph (100) που ίδρυσε την ασφαλιστική εταιρεία Mercury General, σε αυτό το σύνολο.

Αξιοσημείωτες εξαιρέσεις αφορούν τον Robert Kuok (98), τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Μαλαισία, και τον Masatoshi Ito (97), πρόεδρο του μεγαλύτερου λιανοπωλητή της Ιαπωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here