Η σημαντική θετική έκπληξη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Ιούνιο οδήγησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές να κινηθούν υψηλότερα λόγω των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο να τερματίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα, οι αγορές τιμολογούν καμία περαιτέρω αύξηση επιτοκίων μετά τον Ιούλιο, και όπως ήταν αναμενόμενο, το δολάριο έχασε έδαφος έναντι κάθε σημαντικού νομίσματος παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου εκτοξεύθηκαν στα ύψη.

Οι νικητές της εβδομάδας ήταν τα σκανδιναβικά νομίσματα και το ελβετικό φράγκο, τα οποία ενισχύθηκαν όχι μόνο από την πτώση του δολαρίου αλλά και από εκτεταμένες επανατοποθετήσεις των επενδυτών εντός μικρού χρονικού διαστήματος στα νομίσματα αυτά.

 

  • Η αντίδραση της αγοράς στις ειδήσεις για τον πληθωρισμό ήταν απολύτως κατανοητή, αλλά αναρωτιόμαστε αν το δολάριο έχει υποχωρήσει πάρα πολύ και πολύ γρήγορα.

Αυτή την εβδομάδα αναμένουμε τις συναλλαγές στις αγορές συναλλάγματος να είναι υποτονικές ελλείψη σημαντικών ειδήσεων και λόγω καλοκαιρινής περιόδου.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Ιούνιο που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη θα είναι σημαντική τόσο για τη στερλίνα όσο και για το ευρώ.

Μένει να δούμε αν οι αποπληθωριστικές τάσεις που είναι εμφανείς στις ΗΠΑ θα κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα και στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here