Η Westnet, μέλος του Ομίλου εταιρειών Olympia και κορυφαίος διανομέας προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, έλαβε μια σημαντική διάκριση στο πλαίσιο των βραβείων «Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2010-2020». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Direction Business Network υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο να αναδειχθούν οι εταιρείες που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους τη δεκαετία από το 2010 έως το 2020.

Η Westnet διακρίθηκε ως Greek Business Champion 2010-2020, σε μια κατηγορία όπου επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών τους και τα κέρδη προ φόρων πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.

Η στρατηγική της Westnet να επενδύει στην προσθήκη νέων προϊοντικών κατηγοριών αποτελεί βασικό παράγοντα για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Η σταδιακή επέκταση στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας σε αγορές όπως mobility, accessories, περιφερειακά, gaming, τηλεόραση, καταναλωτικές μπαταρίες και οικιακές συσκευές, αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου και καρποφόρου πλάνου. Παράλληλα, η επέκταση στην αγορά της Κύπρου το 2017 και η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών με τη δραστηριότητα της εταιρείας να εκτείνεται σήμερα σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτήν την άνοδο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, δήλωσε σχετικά:

  • «Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα δικαιώνουν απόλυτα τον στρατηγικό σχεδιασμό των τελευταίων χρόνων. Η εξαιρετική αυτή πορεία της Westnet οφείλεται στην ευελιξία και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εταιρείας μας, στην ικανότητά μας να επαναπροσδιορίζουμε αποτελεσματικά τους στόχους μας προκειμένου να αυξάνουμε συνεχώς την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών μας. Στόχος μας, να συνεχίσουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία, στηρίζοντας συνεργασίες που φέρουν προστιθέμενη αξία».

 

Ποια είναι η Westnet

Η Westnet, εταιρεία του Ομίλου Olympia, κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη δραστηριότητά της να εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει μεγάλους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς, όπως καταναλωτικές μπαταρίες Toshiba, προϊόντα και λύσεις HP Inc., HP Enterprise, Huawei, Microsoft, Checkpoint, Lenovo, Canon, LG, Samsung, Logitech, Corsair, Philips, Eset, Creative, D-Link, TP-Link, MSI, PFU, ενώ κατέχει κι αποκλειστικά συμβόλαια διανομής με κατασκευαστές όπως Asus, Sharp, Fujitsu, Hitachi, Fitbit, AUX, Amica και Trust.

Η Westnet δραστηριοποιείται με τρεις επιχειρηματικές μονάδες:

α) IT & Technology,

β) Energy Solutions,

γ) Home Appliances.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 ως διανομέας προϊόντων πληροφορικής και το 2012 επεκτάθηκε στην αγορά του mobility με smartphones και tablets. Το 2015, αναπτύχθηκε στην αγορά των accessories, των περιφερειακών, των tech toys και του gaming ενώ το 2016 εισήλθε και στην αγορά των τηλεοράσεων. Το 2018 διεύρυνε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με την προσθήκη των οικιακών συσκευών αλλά και των καταναλωτικών μπαταριών. Το 2019 επεκτάθηκε στις κατηγορίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτύωσης, το 2020 στις κατηγορίες cyber security και unified communication ενώ από το 2021 αναπτύσσει την προϊοντική κατηγορία του κλιματισμού.

 

Τα κεντρικά γραφεία της Westnet βρίσκονται στην Αθήνα, στη Νέα Κηφισιά, ενώ η εταιρεία διατηρεί γραφεία και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 λειτουργεί και στην Κύπρο, καλύπτοντας τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς με τοπική παρουσία, ενώ τον Ιούλιο 2021 ανακοίνωσε την ίδρυση της θυγατρικής της στην Πολωνία.