Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να αποτελεί το «ακάνθινο στεφάνι» της αγοράς. Όσο το τεχνικό επίπεδο των 370 μονάδων παραμένει απόρθητο, τίποτα δεν αλλάζει στην άκρως αρνητική τεχνική εικόνα του. Ελπίζουμε δε απόρθητη να κρατηθεί και η σημαντικότατη στήριξή του στις 265 μονάδες.
Στον Γενικό Δείκτη, τα πρώτα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 600 μονάδες, με επόμενες γραμμές άμυνας τις 590, 570 και 530 μονάδες. Οι κοντινές αντιστάσεις συνεχίζουν να εντοπίζονται στις 614 μονάδες και στη ζώνη των 630-645 μονάδων. Μόνο κίνηση άνω των 645 μονάδων μπορεί να οδηγήσει στα επόμενα πεδία αντίστασης των 660 και 685 μονάδων.
Αντίστοιχα για τον FTSE25, οι πρώτες κοντινές στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.445 και 1.410 μονάδες. Οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στα επίπεδα των 1.495, 1.533 και 1.566 μονάδων. Όμως, μόνο κίνηση άνω των 1.555-1.560 μονάδων αντιστρέφει το αρνητικό momentum και οποιαδήποτε αντίδραση μέχρι εκεί θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία δημιουργίας ρευστότητας, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Συμπερασματικά, παρά την αισιόδοξη έναρξη της διαδικασίας επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, δεν αλλάζει η μεσοπρόθεσμη εικόνα της. Τα προβλήματα παραμένουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, λόγω και των δυσκολιών εφαρμογής των πρωτοκόλλων λειτουργίας, όπως προκύπτει και από δηλώσεις καταξιωμένων επιχειρηματιών (Α. Βακάκης, Ε. Μυτιληναίος κ.ά.).
Επικεντρωνόμαστε όμως στις σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργούνται, περιορίζοντας το ενδιαφέρον μας σε μετοχές με υψηλή ρευστότητα, καλά θεμελιώδη στοιχεία και υψηλές μερισματικές αποδόσεις.
Με δεδομένη τη δυσκολία ανίχνευσης της επίδρασης της πανδημίας στον κύκλο εργασιών των εταιρειών και του ποσοστού συμμετοχής της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου στη συνολική δραστηριότητά τους, καθώς και την ταχύτητα επανόδου τους στην κανονικότητα, διατηρούμε επιφυλακτική στάση για το άμεσο μέλλον και οπωσδήποτε μέχρι την 15η Μαΐου. Ελπίζοντας για το καλύτερο και προετοιμαζόμενοι για το χειρότερο.
…………………….
Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 12/05/2020