Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, τροποποιητικών, ηλεκτρονικών και χειρόγραφων, με λήξη 29/12/2023 απευθύνει το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

Αναλυτικά:

ΠΡΟΣΤον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

Tον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 146

Θέμα: Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, τροποποιητικών, ηλεκτρονικών και χειρόγραφων, με λήξη 29/12/2023

Όπως γνωρίζετε στις 29 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις κάτωθι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

  • Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ.λπ. εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2022.
  • Δηλώσεις φόρου εισοδήματος των αποβιωσάντων, για τα εισοδήματα που απέκτησαν μέχρι τη χρονολογία του θανάτου τους, που υποβάλλονται από τους νόμιμους κληρονόμους τους (περ. γ΄, παρ. 5, άρθ. 67 του ΚΦΕ).
  • Δηλώσεις φόρου εισοδήματος κατοίκων εξωτερικού για όσους μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό εντός 2022.
  • Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Για την αποσυμφόρηση, τόσο των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών που έχουν αναλάβει αυτές τις δηλώσεις, αλλά και των ΔΟΥ που θα πρέπει να τις παραλάβουν και να τις επεξεργαστούν, θεωρούμε απαραίτητη την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των ανωτέρω περιπτώσεων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, μέχρι τις 29/02/2024.

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ