Γράφει η «ξενοδόχος»

Μισογεμάτο θέλει να βλέπει το ποτήρι η Emirates παρά την πρωτοφανή κρίση στην αεροπορική βιομηχανία φέτος και την κατάρρευση του κλάδου.

Ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, κ. Khalid Al Zarooni σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη, εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς την επόμενη χρονιά κι έχει θέσει στόχο να αποκαταστήσει το 100% του διεθνούς της δικτύου για την επόμενη θερινή σεζόν. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου η Emirates έχει παρουσία, 24 χρόνια, από το 1996, ανέφερε ότι

  • «θέλουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας στη χώρα και να ενισχύσουμε μελλοντικά το δίκτυό μας. Ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι γεγονός ότι ως Emirates είχαμε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας».

Η πανδημία ήταν πολύ δύσκολη για πολλές βιομηχανίες, ιδίως για την αεροπορική βιομηχανία. Θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών σε επίπεδα προ πανδημίας,

  • «αλλά στην Emirates είμαστε αισιόδοξοι και βλέπουμε ήδη μια θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου μας».

Συνολικά, πρόθεση της Emirates για την Ελλάδα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο​, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική. Μέχρι τώρα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου της Emirates σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

 Oπως ανέφερε ο διευθυντής της Emirates για Ελλάδα και Αλβανία, η εταιρεία αποκαθιστά σταδιακά τη συνδεσιμότητα του δικτύου της μέσα από διεξοδική έρευνα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι πελάτες και πληρώματα είναι ασφαλείς, ενώ έχει επιστρέψει 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

  • Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής χρημάτων έχουν ικανοποιηθεί από τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας το 90% των συνολικών αιτημάτων που κλήθηκε η Emirates να διαχειριστεί.

Η Emirates εξυπηρετεί επί του παρόντος περισσότερους από 99 προορισμούς με συνδέσεις μέσω του κόμβου του Ντουμπάι, που αποτελεί τον κύριο αεροπορικό κόμβος για τη Μέση Ανατολή. Στις 3 εβδομάδες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό Ντουμπάι στον ιστότοπο emirates.com και αύξηση των κρατήσεων με ταξιδιώτες που προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Al Zarooni, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο κόμβος της Emirates, έχουν λάβει επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δοκιμών για Covid-19 στον κόσμο.

Το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here