Πιέζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι για το θέμα της ρύθμισης των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θεωρώντας ότι πλέον είναι άμεση η ανάγκη:

  • «Ενώ ακόμα συζητάμε για το αν πρέπει να ρυθμιστούν οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Airbnb ανακοινώνει συμφωνία συνεργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)! Δε μιλάμε πλέον για μια απλή τάση αλλά για κομμάτι του τουριστικού προιόντος το οποίο πρέπει επιτέλους να ρυθμιστεί», σχολίασε χαρακτηριστικά μέσω twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος.

Αφορμή, η έναρξη συνεργασίας  που ανακοίνωσαν η Airbnb και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία οι ανάγκες στέγασης της διοργάνωσης θα καλύπτονται από σπίτια της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες.

Η συμφωνία ξεκινά στη διοργάνωση των αγώνων του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι και καλύπτει 5 θερινές και χειμερινές διοργανώσεις μέχρι και το 2028 σε μερικούς από τους κορυφαίους αστικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο όπως το Παρίσι, το Μιλάνο και το Λος Άντζελες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here