Οι κυβερνήσεις τυπώνουν χρήμα αφειδώς. Οι κεντρικές τράπεζες κρατούν το κόστος του χρήματος σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα. Το δολάριο διολισθαίνει, τα επιτόκια των ομολόγων δείχνουν να μην εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις των κεντρικών τραπεζιτών. Στο μεταξύ η Wall Street καταρρίπτει το ένα ανοδικό ρεκόρ μετά το άλλο.

  • Οι οικονομίες δυσκολεύονται να ανακάμψουν και όλοι φοβούνται το φάντασμα του πληθωρισμού. Προφανές καταφύγιο όσων φοβούνται τα πληθωριστικά φαντάσματα, είναι το χρυσάφι.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έκλεισε χθες πάνω από το “ψυχολογικό” όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε +31,40 δολάρια, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1,815,70 ανά ουγγιά.  Ήταν η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε το “φράγμα” τον 1.800 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 92 σεντς ή 3,5% κλείνοντας στα 27,45 δολάρια ανά ουγγιά, κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για τον χαλκό πρόσθεσε 1,4% για να διαμορφωθεί στα 4,56 δολάρια ανά λίβρα, καταγράφοντας νέο υψηλό δεκαετίας.

Η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.244,50 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 2.940 δολάρια ανά ουγγιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here