Αναβαθμίζει τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες η Bank of America προτείνοντας για αγορά και στην Alpha Bank, μετά τις Εθνική και Eurobank, ενώ ανεβάζει τις τιμές στόχους για όλες, σε μία αισιόδοξη έκθεση στην οποία προβλέπει θετικές εξελίξεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, μείωση του ρίσκου και βελτίωση της εικόνας τους. Προβλέπει άνοδο της χρηματιστηριακής τιμής τους από 35% έως και 39% σε σχέση με τις τιμές στόχους που δίνει.

Ακόμα η Bank of America βλέπει ταχύτερη ανάπτυξη φέτος και έχει αναβαθμίσει την αύξηση του ΑΕΠ φέτος στο 5,1% από 3,4% που έβλεπε πριν. Χαιρετίζει επίσης την πρόοδο στον εμβολιασμό, ενώ περιμένει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Ειδικότερα όμως για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America, είναι πολύ θετική και αναβαθμίζει:

*Την ALPHA BANK για την οποία είχε ουδέτερη σύσταση, τώρα προτείνει αγορά της μετοχής και βάζει στόχο 1,45 ευρώ από 0,90 ευρώ προηγουμένως.

*Την Εθνική Τράπεζα, για την οποία διατηρεί τη σύσταση αγοράς και ανεβάζει την τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ από 2,50 ευρώ προηγουμένως.

*Τη EUROBANK, για την οποία διατηρεί την πρόταση για αγορές και αναβαθμίζει την τιμή στόχο στα 1,15 ευρώ από 1 ευρώ προηγουμένως.

*Διατηρεί την εκτίμηση χρηματιστηριακής υποαπόδοσης για την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι τράπεζες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στο σχέδιο ανάκαμψης, με τον εντοπισμό και τη συγχρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κερδοφορίας κι όχι μόνο για την μείωση του κινδύνου. Αναμένει ότι οι τράπεζες θα επιτύχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι όλες οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιθετικά σχέδια για τη μείωση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στοχεύοντας σε μονοψήφια ποσοστά το 2021 (από περίπου 30% σε επίπεδο συστήματος) και σε περίπου 5% το 2022.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here