Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τελετή Απονομής Coffee Business Awards 2020

Η Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 ήταν για φέτος η πιο μεγάλη μέρα για τους επαγγελματίες του καφέ και της καφεστίασης. Μια μέρα ιδιαίτερη όσο και λαμπρή, κατά την οποία ο κλάδος τίμησε τους καλύτερους του στην Τελετή Απονομής των Coffee Business Awards 2020, η οποία, παρά τις αντιξοότητες που προκαλεί στην αγορά η πανδημία, διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee and Brunch.

Στα φετινά Coffee Business Awards 2020, τα μοναδικά Επιχειρηματικά Βραβεία για τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης με φετινή τιμώμενη χώρα την Ιταλία, απονεμήθηκαν συνολικά 122 βραβεία και 12 τιμητικές διακρίσεις (οι οποίες προέκυψαν από την ψήφο κοινού και κριτικής επιτροπής), σε επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου, επαγγελματίες που η πορεία τους στο χρόνο έχει ταυτιστεί με την αναβάθμιση του προϊόντος του καφέ και της καφεστίασης, καθώς και σε νέα πρόσωπα που έχουν διακριθεί μέσα στην χρονιά.

Βραβευόμενους και κοινό υποδέχθηκε online η κα Άντζελα Ευριπίδη, παρουσιάστρια και μοντέλο, σε μια εκδήλωση διαφορετική στην οποία έδωσαν το “παρών” διεθνούς εμβέλειας Έλληνες και ξένοι ομιλητές που ανέπτυξαν σημαντικά θέματα για την παγκόσμια και εγχώρια αγορά του καφέ.

Ξεχωριστή όσο και ευχάριστη παρουσία η παρουσιάστρια των Coffee Business Awards 2020 κα Άντζελα Ευριπίδου «πρόσφερε καφέ» online στους βραβευόμενους και στο κοινό που παρακολούθησε συνδεδεμένο στην πλατφόρμα LiveOn

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:

 • Βασίλειο Αναστασόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ της Ομώνυμης Εισαγωγικής & Εμπορικής εταιρείας ωμού- πράσινου καφέ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε», η διάκριση Coffee Industry Lifetime Achievement Award,
 • Ηλία Γούλα Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ και Πέτρο Γούλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΖΕΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, η διάκριση Top Coffee Entrepreneur,
 • Παναγιώτη Χάσκο, Managing Partner, CAFFE’ LUIGI – HASKOS, η διάκριση Top Coffee Manager,
 • Ειρήνη Δασκαλοπούλου, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια BARISTA 2020, η διάκριση Top Barista,
 • Snack & Coffee Magazine, η διάκριση Top Coffee Publishing Award,
 • COFFEELAB FARMS project της εταιρείας COFFEELAB, η διάκριση Top Coffee Project,
 • Puro Fairtrade Coffee brand της εταιρείας Coffee Planet, η διάκριση Top Coffee Bio Brand,
 • Gia…giamas brand, η διάκριση Top Product Except Coffee,
 • Beverage World & Lavazza (για την καμπάνια «More than Italian»), η διάκριση Coffee Creative Marketing Brand,
 • καφέ Λουμίδης Παπαγάλος της Nestlé Ελλάς, η διάκριση Historic Coffee Brand,
 • Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, CEO της Coffee Island, η διάκριση Greek Coffee Ambassador, και
 • στην εταιρεία ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ, η διάκριση Τοp  Traditional Family Business .

Τα κορυφαία βραβεία Top Coffee Awards των Coffee Business Awards 2020 έλαβαν:

 • βραβείο Top Coffee Chain η εταιρεία CoffeeLab,
 • βραβείο Top Coffee Roaster η εταιρεία Coffee Berry
 • βραβείο Top Coffee Importer η εταιρεία Caffè L’Antico by Goddcoffee.

Το σύνολο των νικητών και των βραβείων που τους απονεμήθηκαν έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο site της διοργάνωσης, στο link https://coffeebusiness.ethosawards.eu/nikites-2020/

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος, CEO, Speciality Coffee Association (SCA), αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει παγκοσμίως ο SCA. Ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης ενός καινούργιου ιδρύματος που θα ασχολείται με το επόμενο στάδιο που ακολουθεί το World Coffee Research.

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης των Coffee Business Awards 2020 ήταν η Ιταλία. Μιλώντας στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας αναφέρθηκε στην Ιταλία ως σημαντική δύναμη στον τομέα της καφεστίασης. Aναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι τείνει να ξεπεράσει ως προς την ποιότητα την Ιταλία. «Οι Έλληνες είναι καλύτεροι ακόμα και από τους Ιταλούς, προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, προχωρούν με σταθερά βήματα για να κατακτήσουν τον τομέα πανευρωπαϊκά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στην τρέχουσα συγκυρία παρουσίασε στον σύντομο θεσμικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το μήνυμα του Sasa Sestic ενός εκ των πιο γνωστών barista παγκοσμίως, Founder & Director του Ona coffee and Project Origin στην Αυστραλία, ο οποίος είπε πως «η κρίση φέρνει ευκαιρίες και εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο». 

Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε από το βήμα των Coffee Business Awards 2020 ο κ. Αναστάσιος Αναστασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της El Cafe. O κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που παρά τη δύσκολη συγκυρία που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, η El Cafe μπορεί έμπρακτα να στηρίζει τα Coffee Business Awards. Ευχήθηκε για την επόμενη χρονιά, η διοργάνωση να λάβει χώρα με τη φυσική παρουσία των ανθρώπων του κλάδου.

Τα 100 και πλέον χρόνια οικογενειακής παράδοσης δεν φαίνεται να βαραίνουν την πλάτη της Ελεάννας Γεωργαλή, προέδρου της Αιθιοπικής Moplaco Trading, green coffee exporter, farmer και roaster που τον διαδέχθηκε επί …οθόνης. Στην ομιλία της η κα Γεωργαλή τόνισε την μεγάλη της χαρά που πλέον ο κόσμος αρχίζει να εκτιμά και να αγαπά όλο και περισσότερο τους καφέδες από την Αιθιοπία. 

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά καφέ μίλησε ο Dr. Dante Cagliari, πρόεδρος της Caffè L’Antico. Όπως είπε, η πορεία της αγοράς καφέ στη Νέα Υόρκη είναι στη χειρότερη φάση των τελευταίων 45 ετών. Η Βραζιλία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός Αrabica επηρεάζει σημαντικά τις τιμές της Ν. Υόρκης, τόνισε, και πρόσθεσε πως η σοδειά του 2021-2022 θα είναι καθοριστική για τη πορεία της αγοράς. 

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here