Την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους πανίσχυρους οίκους αξιολόγησης.
     Πρωτιά και για τον Αμερικανικό Οίκος Αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιοπιστίας FITCH Ratings, που ξεκινά από την Ελλάδα την σχετική διαδικασία, προσδίδοντας διπλό ενδιαφέρον στην όποια ετυμηγορία της, το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου.
  •      Εύλογο το ενδιαφέρον της Αθήνας, καθώς θα φανούν οι διαθέσεις των (αμερικανικών) οίκων και ως προς την προοπτική απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.
Οι λόγοι ευνόητοι, όπως και για την επενδυτική, χρηματιστηριακή κοινότητα καθώς φέτος “κλείνουν” 12 χρόνια από την υποβάθμιση της αγοράς σε junk, την έξωση του χρηματιστηρίου από τα αναπτυγμένα απόρροια της προσφυγής-τότε- στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (να μην ξεχνιόμαστε…).
      Πάντως, για την αξιολόγηση της Παρασκευής εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ο οίκος  είχε εκτιμήσει πως η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα κυμανθεί στο 4,3% για να την αναθεωρήσει, στη συνέχεια, σε πάνω από 6% , ενώ όπως όλα δείχνουν το 2021 θα “τρέξει” με ρυθμό μεγαλύτερο του 8%.
  •   Επίσης η FITCH, πρόσφατα και με αφορμή την διαβεβαίωση της ΕΚΤ πως θα συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων έως το 2024, είχε εμφανιστεί θετική σημειώνοντας, πως στηρίζεται η βιωσιμότητα του Δημοσίου χρέους και περιορίζεται ο επενδυτικός κίνδυνος για τα ομόλογα της χώρας.
   Στο 1,505% η τελευταία τιμολόγηση της απόδοσης του 10ετούς Ελληνικού, με οικονομικό επιτελείο και ΟΔΔΗΧ να “ζεσταίνουν τις μηχανές” για έξοδο στις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here