Ποιες είναι οι ικανότητες και τα χαρακτηριστικά των developers που βρίσκονται στην αγορά εργασίας και ψάχνουν για καινούριες ευκαιρίες; Ποιες είναι οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι developers για αναζήτηση εργασίας και πόσο καιρό τους πήρε να βρουν την τωρινή τους θέση; Σε ποιους τομείς απασχολούνται τα περισσότερα ταλέντα; Ποιοι αμείβονται καλύτερα;

Η TechTalent.jobs, η νέα ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για ταλέντα στο χώρο της τεχνολογίας, διεξήγαγε πανελλαδική έρευνα με σκοπό να καταγράψει τον παλμό της αγοράς εργασίας των developers στην Ελλάδα για το 2018 και να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, το εργατικό δυναμικό των developers είναι νεαρό σε ηλικία, καθώς το 48% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών. Το 66% των συμμετεχόντων αναζητούν νέες ευκαιρίες και 60% είναι διατεθειμένοι να μετακομίσουν σε ένα νέο μέρος, αν παρουσιαστεί η κατάλληλη θέση που να ταιριάζει στις ικανότητες και την εξειδίκευσή τους. Επιπρόσθετα, από αυτούς που ψάχνουν για δουλειά, το 50% είναι Junior developers, 46% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και 22,2% έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναδεικνύουν μια μεγάλη δυναμική και μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για τη χώρα μας σε έναν ραγδαίως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως αυτόν των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του report θα φανούν χρήσιμα τόσο σε developers όσο και σε εργοδότες. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης ως προς τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα αλλά και τις προτεραιότητες των ανθρώπων που το αποτελούν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Developers in Greece Survey 2018 (https://blog.techtalent.jobs/developers-in-greece-survey-2018/) για να μάθουν περισσότερα για τα αποτελέσματα της έρευνας και να κατεβάσουν δωρεάν το πλήρες report.

Η Tech Talent, δημιουργήθηκε από την ομάδα του Found.ation και κέρδισε το βραβείο Envolve Award 2017. Η καινοτομία της υπηρεσίας έγκειται στο ότι, για την επίτευξη της βέλτιστης αντιστοίχισης ανάμεσα σε developers και εταιρίες, βαρύτητα δίνεται στις δεξιότητες και όχι μόνο στο βιογραφικό του κάθε υποψηφίου.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here