Το τίμημα των 15,1 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Πριόβολου κρίθηκε υπερβολικά χαμηλό κρίθηκε από το Δημόσιο, την Τρ. Πειραιώς και το Σωματείο Εργαζομένων. Νέος διαγωνισμός με αλλαγές για να διασφαλιστεί η επιτυχία του.
Ομόφωνα αποφάσισαν οι πιστωτές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ναυπηγείου, κρίνοντας ότι ήταν υπερβολικά χαμηλή η μοναδική έγκυρη προσφορά, που υποβλήθηκε από την Pyletech Shipyards του ομίλου Πριόβολου, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ.

Η συνέλευση των πιστωτών, που απαρτίζεται από το Δημόσιο, την Τράπεζα Πειραιώς και το Σωματείο Εργαζομένων «Τρίαινα» συνήλθε για να εξετάσει τη μοναδική προσφορά κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας που έλαβε, σύμφωνα με το νόμο, ο διαχειριστής των ναυπηγείων, αφού έκρινε ότι η προσφορά της Onex, με τίμημα 1 εκατ. ευρώ, δεν μπορούσε να θεωρηθεί έγκυρη προσφορά. Συνεπώς, βάσει του νόμου, εφόσον υπήρχε μόνο μία έγκυρη προσφορά, αρμόδια για να λάβει αποφάσεις ήταν η συνέλευση των πιστωτών.

Μετά το αδιέξοδο σε αυτό το διαγωνισμό, θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους νέα προσπάθεια πώλησης των στοιχείων ενεργητικού του ναυπηγείου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών πιθανές αλλαγές στο σχήμα του διαγωνισμού, με ενδεχόμενη τροποποίηση και της νομοθεσίας περί ειδικής διαχείρισης, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα έχει επιτυχή κατάληξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here