Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα θα περάσουν απόψε οι κάτοικοι της Πεντέλης, καθώς οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης έχουν ήδη μπει στο Ντράφι και καίνε σπίτια, ενώ απειλούν άμεσα πλέον την Ανθούσα, τη Διώνη και το Δασαμάρι, οι κάτοικοι των οποίων έχουν κληθεί μέσω μηνυμάτων από το 112 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Λίγο μετά τις 20:00 είχε διαταχτεί και η εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, από το οποίο αποχώρησαν 36 παιδιά που νοσηλεύονταν και 16 γιατροί και νοσηλευτές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τρία μέτωπα, τα οποία εξελίσσονται παράλληλα. Το πρώτο που κατευθύνεται προς την κορυφή του βουνού είναι το πιο εξασθενημένο και αυτό που απασχολεί λιγότερο τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Αντίθετα, πολύ επικίνδυνα είναι τα δύο μέτωπα που καίνε κοντά στην Παλαιά Πεντέλη προς τον Άγιο Πέτρο και στην περιοχή της Καλλιθέας.

Προσωρινός σύμμαχος στο εξαιρετικά δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής θα είναι ο άνεμος, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, η ένταση του θα κοπάσει ως ένα βαθμό. Με τους ανέμους να πνέουν στα 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα έχουν μόνο ένα μικρό παράθυρο χρόνου για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, διότι από τα ξημερώματα αναμένεται νέα ενίσχυση τους στα επίπεδα των 8 μποφόρ.

Με τα εναέρια μέσα να έχουν αποχωρήσει, το βάρος θα πέσει απόψε στις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες είναι ισχυρότατες. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Δίπλα τους επιχειρούν και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ