Σύμφωνα με τα στοιχεία, της αρμόδιας υπηρεσίας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στην τελευταία επαναξιολόγηση των δεικτών FTSE, τρεις ήταν οι κύριες επιλαχούσες μετοχές που για την επόμενη 6μηνιαία αξιολόγηση θα έχουν προβάδισμα για μία θέση στον δείκτη των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης:
  • Με βάση την προτεραιότητα κατάταξης προηγείται η Quest και ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ, ενώ σε απόσταση η τρίτη της ομάδος είναι το ΙΑΣΩ.
    Οι προϋποθέσεις για ένταξη στον δείκτη λίγο ως πολύ γνωστές, κεφαλαιοποίηση, διασπορά, οικονομικά μεγέθη, ποσοστό συμμετοχής των βασικών μετόχων κ.λ.π (θα τις αναφέρουμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση μας).
  • Όσον αφοφά την Quest.  Στα 256,62 εκατ. η αποτίμηση, με βάση το χθεσινό κλείσιμο, με απώλειες  -1,91% στα 7,18 ευρώ. Πρόσφατο νέο υψηλό, στα 7,56 ευρώ, στην συνεδρίαση της Τρίτης.
  •  H ΕΥΔΑΠ:    Στα 815,79 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία της στο ταμπλό, με τη μετοχή χθες να υποχωρεί -1,21% στα 7,66 ευρώ. Ισχυρότατο…χαρτί της η πολύ μεγάλη διαφορά στην αποτίμηση αλλά δεν αρκεί.
  •  Τέλος το ΙΑΣΩ: Στα 174,44 εκατ. η αποτίμηση, με τη μετοχή να κερδίζει 0,56% στα 1,428 ευρώ. Δύσκολα, πολύ δύσκολα θα προλάβει μέχρι τον Δεκέμβριο που είναι η επόμενη αξιολόγηση.
       Το γεγονός, πως αυτή ήταν η κατάταξη τον Ιούνιο δεν μπορεί να αποκλείσει ανατροπές της τελευταίας στιγμής, συνεκτιμώντας την προϋπόθεση της μέσης τιμής 6μηνου.
       Πάντως από κάθε άποψη η μονομαχία ΕΥΔΑΠ vs Quest έχει ενδιαφέρον, όπως επίσης για το ποια μετοχή θα βγει από τον δείκτη.
     Από αυτή την άποψη θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι της Viohalco, καθώς τα 240 εκατ. της Cenergy την καθιστούν από τις επικρατέστερες για…έξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here