Με 2+1 υποψήφιες για εισαγωγή στο ΧΑ και μία που θα εισέλθει μέσω “οχήματος”, ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ –  Properties παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον για όποιον εστιάζει σε τοποθετήσεις χαμηλού ρίσκου με απόδοση στο 8%-12%.
Ο λόγος για την Noval Property (ομίλου Viohalco), την Trade Estates (ομίλου Fourlis/με 12% συμμετέχει η Autohellas ATEE/συμφερόντων Βασιλάκη) και την Orilina Properties (έχει συνάψει MoU με την Ελληνικό ΜΑΕ/Lamda Development).
Με αξία χαρτοφυλακίου 100 εκατ.€ η τελευταία (συμφερόντων Τρύφωνα Νάτση) το 2022 αυξημένη κατά 11,25% σε σχέση με το 2021.
  • Η Orilina Properties αναφέρεται συγκριτικά με το νέο σχήμα που διαμορφώνεται μετά την συμφωνία Intracom Holdings – Κλουκίνας-Λάππας, με γνώμονα την χρήση της εισηγμένης (ΚΛΜ) ως “όχημα” εισαγωγής της Intracom Properties. 
Σύμφωνα με τα (υφιστάμενα ) χρονοδιαγράμματα και των 4 πιο κοντά στο να την δούμε στο ταμπλό είναι η τελευταία, με χαρτοφυλάκιο στα 100 εκατ.€ και προοπτική ενίσχυσης του στα 200 εκατ. €
Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι να προλάβουν την ανοδική τάση της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα, καθώς  (κυρίως) στις ΗΠΑ σοβεί κρίση, στη δε Ευρώπη-ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο– καταγράφεται αισθητή μείωση στις τιμές των μεγάλων εμπορικών ακινήτων, πολυτελών γραφείων κ.λ.π