Την ώρα που η θερινή τουριστική σεζόν βρίσκεται εν εξελίξει, καθώς και για το μήνα Σεπτέμβριο οι προσδοκίες είναι υψηλές για τουριστικά έσοδα, ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου κινείται σε γνώριμα νερά:

Με ασφάλιστρα “πιεσμένα” λόγω των μειώσεων το προηγούμενο χρόνο (και όχι μόνο) και τον έντονο ανταγωνισμό από διαδικτυακές πλατφόρμες. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η επάνοδος στη “κανονικότητα” με αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων δημιούργησε ερωτήματα για τη πορεία και τη ποιότητα πολλών χαρτοφυλακίων για  το που διαμορφώνεται το σχετικό loss ratio.

Δεν είναι κάποιο κρυφό μυστικό πως αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα το τελευταίο διάστημα. Το ερώτημα είναι η συχνότητα και η σφοδρότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι η αύξηση ανήλθε στο 30%.

Ειδικότερα, στα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Μάιο του 2021 αναφέρεται:

Τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 30,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (963 τον Μάιο του 2021, έναντι 738 τον Μάιο του 2020).

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here