“Ο κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη, αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας” δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.

Οι άξονες της Ενεργειακής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα όπως τους παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης είναι:

  • Σταθερή δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed (σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας) θα προχωρήσει.
  • Σταθερή η δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ ότι θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των 3 χωρών. “Η άρση της απομόνωσης της Κύπρου στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς προτεραιότητα”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
  • Υπεγράφη η διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB Ελλάδας-Βουλγαρίας. Στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία σε 2 με 3 χρόνια.
  • Ξεμπλοκάρεται η Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου στην Καβάλα για να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός.
  • Η κυβέρνηση στηρίζει τον πλωτό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη που είναι έργο στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

“Διαμηνύουμε ότι η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται. Προχωρά αποφασιστικά στο δικό της πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και με βάση το εθνικό συμφέρον”, τόνισε, ο κ. Χατζηδάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here